Uusi suomalainen tietopaketti vesiputousten valokuvaamisesta

Julkaistu: 23.04.2017

Vesiputousten valokuvaaminen elävinä ja dynaamisina luontokohteina on melkeinpä oma taiteenlajinsa luontokuvaamisen monipuolisessa kirjossa. Moni luontokuvaaja saattaa esimerkiksi miettiä, millaisella objektiivilla putoukset kannattaa kuvata, ja minkälaisessa säässä kuvat onnistuvat parhaiten. Myös kysymykset esimerkiksi kuvauksen kannalta sopivimmasta vuorokaudenajasta, kameran suljinajoista ja lisävarusteista voivat nousta mieleen.

Nyt vesiputousten valokuvaamisesta on julkaistu (tietojemme mukaan) ehkä jopa lajissaan ensimmäinen kattava suomenkielinen tietopaketti. Artikkelin on kirjoittanut seinäjokelainen, lukuisia putouksiamme taidekuviinsa ikuistanut luontokuvaaja Tero Hintsa, ja se löytyy hänen kuvakulmilla.com -blogistaan:

https://kuvakulmilla.com/2017/04/23/vinkkeja-eeppisiin-vesiputouskuviin


Täytyy heti myöntää, että itsellänikin Suomen Vesiputoukset -sivuston perustajana on vielä paljon opittavaa putousten kuvaamisesta. Mehän kuvaamme sivustolle materiaalia enemmänkin "dokumentaarisessa" mielessä, kuin varsinaisina taidekuvina, joita niitäkin on kyllä hyvä joskus olla mukana. Niin tai näin, Tero Hintsan artikkelilla on varmasti paljon annettavaa suomalaiselle luontokuvaukselle.


Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Kirjoita uusi kommentti


  Tilaa uutiskirje

Postituslistamme jäsenenä kuulet ensimmäisten joukossa uusista vesiputouksista sivustollamme.

Tilaa uutiskirjeemme täältä!

  Yhteistyössä

Twitter