Suomen Vesiputoukset -sivuston käyttäjämäärät selvässä kasvussa

Julkaistu: 05.01.2017

Suomen Vesiputoukset -sivuston kävijämäärät ovat juuri päättyneen vuoden 2016 myötä selvässä kasvussa.

Koko vuonna 2016 palveluumme tehtiin reilut 61 500 vierailua 47 100 eri käyttäjän toimesta, siinä missä yksittäisiä sivulatauksia oli reippaasti yli 133 000. Tämä tarkoittaa 16.7 % ja 14.9 % vastaavaa kasvua edellisen vuoden lukuihin nähden (52 700 käyntiä ja 41 000 kävijää). Todellinen kasvu on todennäköisesti vielä tätä suurempaa, sillä sivusto oli huhti-toukokuun vaihteessa 2016 muutaman viikon huoltotauolla teknisen uudistuksen myötä. Tämä aiheutti luonnollisesti tilapäisen katkoksen sivuston käyttöön.

Uskomme sivuston kasvaneen käytön selittyvän useilla eri tekijöillä. Ensinnäkin sivustolle toukokuussa 2016 tehty tekninen ja ulkoasullinen peruskorjaus on helpottanut putousten etsimistä varsinkin mobiililaitteilla. Tätä kuvaa hyvin se, että suurinta sivuston käytön kasvu on ollut nimenomaan mobiilikäyttäjien (ja näistä ennen kaikkea sivustoa puhelimella käyttävien) keskuudessa.

Medianäkyvyyttämme on niin ikään lisännyt paitsi Twitter-kanavamme avaaminen, myös esillä olomme mm. Yle Radio Suomessa ja muissa medioissa. Myös sivuston laajentuminen englanninkieliseksi on luultavasti lisännyt kävijöitä, vaikka suurin osa kävijöistämme onkin tilastojen valossa edelleen koti-Suomesta.

Yksi tärkeimmistä syistä sivuston lisääntyneelle käytölle lienee sekin, että suomalaisten vesiputousten tunnettavuus retkikohteina on viime vuosina kasvanut selvästi. Siltä kannalta sivustomme olemassaolo ja toiminta on saavuttanut hyvin tavoitteensa. Muutenkin kotimainen luontomatkailu tuntuu olevan tänä päivänä erittäin hyvässä iskussa, mistä kertoo esimerkiksi maamme suurimman retkeilyblogin, Retkipaikan, kasvava suosio.

Vuoden 2017 tavoitteisiimme kuuluvat uusien kohteiden lisäämisen ohella mm. Uuden Putousnähtävyyden valitseminen ja juhlistaminen Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Lisäksi tähtäämme erityisesti kansainväliseen medianäkyvyyteen, sillä uskomme putouksillamme olevan paljon annettavaa myös ulkomaisille turisteille. Perusarvojamme ovat nyt ja jatkossakin suomalainen kulttuuri, luonnonsuojelu, kotimaisen luontomatkailun edistäminen sekä ajantasainen ja luotettava tieto. Näillä eväillä uskomme Suomen vesiputousten matkailunäkyvyyden kasvamiseen tänäkin vuonna.

Sivuston ylläpito toivottaa oikein hyvää alkanutta vuotta 2017 kaikille!

Keroköngäs
Kerokönkään vesiputous Posiolla oli yksi vuoden 2016 uusista putouskohteista Suomen Vesiputoukset -sivustolla. Mitähän näemme vuonna 2017?


Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Kirjoita uusi kommentti


  Tilaa uutiskirje

Postituslistamme jäsenenä kuulet ensimmäisten joukossa uusista vesiputouksista sivustollamme.

Tilaa uutiskirjeemme täältä!

  Yhteistyössä

Twitter