Sivustolle jälleen kolme uutta vesiputousta!

Julkaistu: 02.10.2017

Kesä on takana ja luonto peittymässä ruskaan, mutta vielä on hetki aikaa putousretkille, ainakin eteläisessä Suomessa. Alkavan syksyn kunniaksi olemme taas pitkästä aikaa lisänneet Suomen Vesiputoukset -sivustolle uusia putouksia, tällä kertaa kokonaista kolme kappaletta.

Tämänkertaiset uudet putouksemme ovat Vanhajoen Kurkkio Enontekiössä (pieni mutta eläväinen puroputous suurella historiallisella kontekstilla), Hörhänkoski Kuhmoisissa (yksi Keski-Suomen harvoista luonnonputoksista) ja mielestäni kaikkein hienoimpana Peipospuron Kohiseva Rautavaarassa – ainutlaatuinen nelimetrinen porrasputous, joka lähes kirjaimellisesti laskee vetensä syrjäiseen Pohjanlampi-järveen sen jyrkiltä rantakallioilta. On se taas melkoinen ihme, ettei näistäkään luontohelmistä ole ollut tietoa hyvä jos missään.

Putoukset on kuvattu toukokuussa 2017, ja kuten moni teistä ehkä arvannee, artikkeleiden kirjoittamisen ja oikoluvun, kuvien läpikäymisen ja videoleikkeiden koostamisen kanssa on mennyt hetki jos toinenkin. Varsinkin kun kaikki teksti on käännetty myös englanniksi, olemmehan kaksikielinen sivusto. Könkäiden virtaamatiedot ovat poikkeuksellisesti vielä päivittämättä, koska odotamme niitä yhä Suomen ympäristökeskukselta, emmekä halunneet viivyttää näin upeiden kohteiden julkaisua. Mutta ehtiihän tuon myöhemminkin.

Mukavia retkiä uusille (ja vanhoillekin) putouksille!

Peipospuron Kohiseva
Peipospuron Kohiseva, Pohjanlampi-järvi ja allekirjoittanut ilta-auringossa 26.5.2017. Kuva: Hanna-Mari Sorvari


Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Kirjoita uusi kommentti


  Tilaa uutiskirje

Postituslistamme jäsenenä kuulet ensimmäisten joukossa uusista vesiputouksista sivustollamme.

Tilaa uutiskirjeemme täältä!

  Yhteistyössä

Twitter