Matkaopas ja tietolähde Suomen luonnontilaisista vesiputouksista

Korouoman putousten uusin tulokas julkaistu: Neitoköngäs!

Julkaistu: 12.08.2018

Suomen Vesiputoukset -sivustolla on tänään julkaistu vuoden 2018 toinen uusi putouskohde, joka sijoittuu tällä kertaa Korouoman jylhään rotkolaaksoon Posiolla.

Kyseessä on Neitokönkääksi epävirallisesti kutsuttu siro porrasputous, joka virtaa rotkolaakson koillisrinteellä noin kilometrin päässä Saukkovaaran kanjonilaavulta pohjoiseen. Putouksen on alunperin löytänyt ranualainen ilmakuvausta harrastava yrittäjä Ilkka Karttunen 2000-luvun alussa, joka kertoi kohteesta aikanaan Koillissanomien artikkelissa 16.11.2016.

Putoukselle patikoiminen vaatii nykypäivänä hyvää kuntoa, varovaisuutta ja sinnikkyyttä, koska Metsähallitus on kesäkuussa 2018 muuttanut Korouoman retkeilyreitin linjausta Saukkovaaran ja Kurtankaltion välillä Korojoen länsipuolelle. Käytännössä könkään tavoittaminen edellyttää Korojoen ylittämistä (ilman siltaa), ja patikoimista sen jälkeen jyrkässä ja kivikkoisessa maastossa. Jos intoa kuitenkin riittää, Neitoköngäs on kaunis ja ainutlaatuinen vesiputous, ja siten kaiken vaivan arvoinen.

Lue putouksesta lisää täältä!

DSC0185scaled
Neitoköngäs kuvattuna kesäkuussa 2018. Kuva: Jussi Laine


Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Kirjoita uusi kommentti


  Tilaa uutiskirje

Postituslistamme jäsenenä kuulet ensimmäisten joukossa uusista vesiputouksista sivustollamme.

Tilaa uutiskirjeemme täältä!

Suomen Vesiputoukset - Youtube Suomen Vesiputoukset - Pinterest

  Yhteistyössä

Twitter