Matkaopas ja tietolähde Suomen luonnontilaisista vesiputouksista

Blogi- ja uutisarkisto

Artikkelit vuodelta 2017:

Vuodenvaihteen ajatuksia ja suunnitelmia vuodelle 2018

Lisätty: 31.12.2017

Suomen 100-vuotisjuhlavuosi on kulunut niin että hujahti, ja on jälleen pikkuhiljaa aika kääntää katseet kohti tulevaa kevättä. Samalla on mukavaa muistella hetken aikaa kuluneen vuoden tapahtumia, ja pohtia myös tulevaisuuden ideoita Suomen Vesiputoukset -sivuston näkökulmasta.

Lue lisää...


Haastattelussa luontokuvaaja ja putousbongari Tero Hintsa

Lisätty: 20.11.2017

Suomen vapaana kohisevat putoukset ovat saaneet viime vuosina liikkeelle yhä useampia innostuneita luontovalokuvaajia – osittain varmasti Suomen Vesiputoukset -sivuston ja muidenkin retkiblogien ansiosta. Aktiivisimpien joukkoon lukeutuu myös seinäjokelainen Tero Hintsa, joka on kuvakulmilla.com -luontoblogissaan esitellyt viime vuosina taidekuvia paitsi maamme vesiputouksista, myös monista muista upeista luontokohteista.

Lue lisää...


Sivustolle jälleen kolme uutta vesiputousta!

Lisätty: 2.10.2017

Kesä on takana ja luonto peittymässä ruskaan, mutta vielä on hetki aikaa putousretkille, ainakin eteläisessä Suomessa. Alkavan syksyn kunniaksi olemme taas pitkästä aikaa lisänneet Suomen Vesiputoukset -sivustolle uusia putouksia, tällä kertaa kokonaista kolme kappaletta.

Lue lisää...


Kullaojan putous nousi nähtävyydeksi: Haastattelussa Sallan matkailukoordinaattori Kati Vesalainen

Lisätty: 27.9.2017

Kuten aiemmin tällä viikolla jo kerroimme, Kullaojan kaunis ja tunnelmallinen vesiputous Sallassa sai hiljattain tien varteen oman virallisen opaskylttinsä kunnalta.

Lue lisää...


Kullaojan putous sai virallisen opaskyltin kunnalta

Lisätty: 24.9.2017

Kullaojan kaunis ja salaperäinen pikkuputous Sallan kunnassa valittiin helmikuussa Suomen Vesiputoukset -sivuston äänestyksessä maamme Uudeksi Putousnähtävyydeksi 2017. Kyseessä oli Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetty kilpailu, jonka tavoitteena oli tukea suomalaista luontomatkailua ja syrjäseutujen matkailuelinkeinoja nostamalla kokoelmistamme esille jokin uusi ja vähän tunnettu, mutta samalla näkemisen arvoinen putous.

Lue lisää...


Millaisia ovat kävijämme? Tässä tilastoja uteliaille

Lisätty: 20.8.2017

Kesä 2017 lähestyy loppuaan, mutta Suomen vesiputoukset virtaavat edelleen, ja tasokasta retkeilyaikaa jatkuu varmasti vielä monta viikkoa. Samalla kävijätilastomme kertovat, että maamme könkäät ovat löytäneet paikkansa retkeilykohteina, joiden suosio kasvaa edelleen.

Lue lisää...


Uusi suomalainen tietopaketti vesiputousten valokuvaamisesta

Lisätty: 23.4.2017

Vesiputousten valokuvaaminen elävinä ja dynaamisina luontokohteina on melkeinpä oma taiteenlajinsa luontokuvaamisen monipuolisessa kirjossa. Moni luontokuvaaja saattaa esimerkiksi miettiä, millaisella objektiivilla putoukset kannattaa kuvata, ja minkälaisessa säässä kuvat onnistuvat parhaiten. Myös kysymykset esimerkiksi kuvauksen kannalta sopivimmasta vuorokaudenajasta, kameran suljinajoista ja lisävarusteista voivat nousta mieleen.

Lue lisää...


Suomen "urbaanit" vesiputoukset – onko niitä?

Lisätty: 23.3.2017

Nykypäivänä saa harva se viikko lukea otsikoita Suomen kaupungistumisesta ja siitä, kuinka väestö muuttaa maalta kasvukeskusten ääreen ja pohjoisesta etelään. Vaikka vesiputouksemme ovatkin ensi sijassa luonnontilaisten erämaiden matkakohteita ja sellaisina pysyvät, on kaupungistumisen valossa mielenkiintoista kysyä, voisiko vesiputouskin periaatteessa olla urbaani ja samalla elävä luonnonnähtävyys?

Lue lisää...


Kullaojan putouksesta Suomen Uusi putousnähtävyys 2017

Lisätty: 10.2.2017

Suomen Vesiputoukset avasi marraskuun lopulla 2016 kaikille avoimen nettiäänestyksen, jonka tavoitteena oli kartoittaa maamme vähemmän tunnettujen vesiputousten joukosta Uusi Putousnähtävyys 2017 Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Lue lisää...


Suomen Vesiputoukset -sivuston käyttäjämäärät selvässä kasvussa

Lisätty: 5.1.2017

Suomen Vesiputoukset -sivuston kävijämäärät ovat juuri päättyneen vuoden 2016 myötä selvässä kasvussa.

Lue lisää...


  Tilaa uutiskirje

Postituslistamme jäsenenä kuulet ensimmäisten joukossa uusista vesiputouksista sivustollamme.

Tilaa uutiskirjeemme täältä!

  Yhteistyössä

Twitter