Uutisarkisto

Millaisia ovat kävijämme? Tässä tilastoja uteliaille

Lisätty: 20.8.2017

Kesä 2017 lähestyy loppuaan, mutta Suomen vesiputoukset virtaavat edelleen, ja tasokasta retkeilyaikaa jatkuu varmasti vielä monta viikkoa. Samalla kävijätilastomme kertovat, että maamme könkäät ovat löytäneet paikkansa retkeilykohteina, joiden suosio kasvaa edelleen.

Lue lisää...


Uusi suomalainen tietopaketti vesiputousten valokuvaamisesta

Lisätty: 23.4.2017

Vesiputousten valokuvaaminen elävinä ja dynaamisina luontokohteina on melkeinpä oma taiteenlajinsa luontokuvaamisen monipuolisessa kirjossa. Moni luontokuvaaja saattaa esimerkiksi miettiä, millaisella objektiivilla putoukset kannattaa kuvata, ja minkälaisessa säässä kuvat onnistuvat parhaiten. Myös kysymykset esimerkiksi kuvauksen kannalta sopivimmasta vuorokaudenajasta, kameran suljinajoista ja lisävarusteista voivat nousta mieleen.

Lue lisää...


Suomen "urbaanit" vesiputoukset – onko niitä?

Lisätty: 23.3.2017

Nykypäivänä saa harva se viikko lukea otsikoita Suomen kaupungistumisesta ja siitä, kuinka väestö muuttaa maalta kasvukeskusten ääreen ja pohjoisesta etelään. Vaikka vesiputouksemme ovatkin ensi sijassa luonnontilaisten erämaiden matkakohteita ja sellaisina pysyvät, on kaupungistumisen valossa mielenkiintoista kysyä, voisiko vesiputouskin periaatteessa olla urbaani ja samalla elävä luonnonnähtävyys?

Lue lisää...


  Tilaa uutiskirje

Postituslistamme jäsenenä kuulet ensimmäisten joukossa uusista vesiputouksista sivustollamme.

Tilaa uutiskirjeemme täältä!

  Yhteistyössä

Twitter